2013-02-22

Vassa Eggen Steak House

Uppdatering: Jag och två kollegor från jobbet har bokat in oss till premiärhelgen! Detta ser jag verkligen fram mot.


Jag har själv inte varit där men nu kommer de att anordna köttkurser vid åtta tillfällen på lördagar. Planerade datum är 16/3 och 23/3 än så länge och det finns åtta platser per tillfälle. Jag hoppas på att kunna få en plats till den 16:e och det vore kul att se någon man känner igen då min J är i USA då.

Jag mejlade Lisa Lagerström som är kontaktperson för detta och här är ett program om hur en sådan dag kan se ut


Pris: 700 kr
Vinpaket (frivilligt): 500 kr
Vi välkomnar er klockan 15.00, eftermiddagen börjar med ombyte, du får låna förkläde och rock men tänk på att ha oömma byxor och skor. Du kommer att kunna hänga dina egna kläder i ett skåp i personalrummet. Ett ungefärligt schema kan du se nedan:
Upplägget för eftermiddagen ser ut såhär:
- 15.00 Ombyte
- Genomgång av kök och kvällens meny
- Mise en place
- P-mat med Vassa Eggens kockar och personal
- Fortsatt förberedelse inför kvällen
- Personalmöte och genomgång inför service
- Laga egna förrätter
- Äter till bords vid Chefs Table
- Kvällen fortsätter vid Chefs Table, avsmakningsmeny serveras, en kock berättar om varje rätt
- Ca 19.30 Dessert
- Fortsatt fest i baren!
Lite att tänka på:
- Du kommer att få låna förkläde och rock men tänk på att ha oömma byxor och skor.
- Glöm inte legitimation när du ska betala och hämta din biljett
- Glöm inte att ställa alla frågor du har till kockarna!
- Håll i kniven! Hackande är på egen risk :)

Vänliga hälsningar.
Lisa Lagerström

0708-15 31 68  

Bilden lånad från Svenskt Kött.



De kommer jobba med lite olika styckdetaljer och delar av den kommer att serveras efter varje tillfälle

v. 9-10 Wagyu högrevshjärta, serveras med grillad lökkräm, märg- och rödvinsås
v. 11 Ibericogriskotletter, serveras med varm sobrasadavinägrett och pancanellasallad
v. 12 Wagyu Top Blade Steak marinerad i sake och portvin, serveras med svart algsallad och Ponzu
v. 13 Aragon lammstek från Spanien serveras med ratatouille
v. 14 Las Vegas Strip Cut, serveras med tomater och bearnaisesås
v. 15 Kalv Top Blade, serveras med portvinsstuvade toppmurklor och smörslungade primörer
v. 16 Inside Skirt Steak, serveras med fajitas, tomatsalsa, avokado och tomatillosalsa samt getyoghurt
v. 17 Rib Eye fingers, koreansk BBQ, serveras med isbergssallad och namchuk

Otroligt kul initiativ och jag kan inte minnas att jag läst om något liknande. När jag hörde talas om detta blev jag genast jätteintresserad men tänkte att det här kommer att kosta ett par tusenlappar. Men inte då.

Hoppas på att få återkomma med rapport!



2013-02-06

Röd näsa

och inte av någon rolig anledning. I torsdags började halsen att kännas av, fredag var jag ledig och tänkte inte så mycket på det. Lördag vinprovning anordnad av #vintweetupsthlm. Jag var otroligt glad över inbjudan! Vilken tillställning. 200:- och nio viner under ledning av Grodan vinbars Adam.



De öppnar den 25:e februari och jag kommer säkert gå dit på ett glas vin eller två när jag är i krokarna.

Hittade framför allt två favoriter som jag gärna skulle fylla på med i vinkällaren, eller under skrivbordet som huserar ett gäng kartonger från främst Caviste.








17.30 tog jag och vännen F trapporna upp till Grodans matsal där jag bespetsade mig på en råbiff. Egentligen hade jag tänkte hugga in på älgkorven med dessert då de hade erbjudande under krogveckan men jag äter ju knappt dessert längre.

Biffen var tyvärr väldigt tråkig, smakade inget. Malet kött är fint till hamburgare, men inte råbiff. Den stora mängden senap till borde jag provsmakat men jag var övertygad om att får man en skål med senap så är det något slags senapsröra. Icke! I med en rågad sked Dijonsenap. Plötsligt smakade det något i alla fall.




Bra service och jag fick på rekommendation ett enkelt men funktionellt glas Valpolicella efter att ha sagt mig vara ganska mätt på vin för tillfället.

Efter det taxi till Gustavsberg med ytterligare lite vänner för att fira R. Sedan dess har jag varit och är fortfarande däckad i influensa.

Vi åt ändå på Elefantpojken i måndags kväll efter bankmöte bara för att komma ut lite och de levererar verkligen schyst thaimat för en spottstyver. Ber att få återkomma. Sedan i går känner jag absolut ingen smak alls. Fascinerande, länge sedan det var totalstopp för någon smak ö.h.t.

Nu hoppas jag på att få sova då jag de senaste nätterna somnat in först vid 5-tiden.